Velkommen til vores workshops i Poetry Slam!

En øreåbner til sproget
Poetry Slam er altid en succes i undervisingen – eller som et indslag i personalegruppens årlige team-dag. Alle kan være med, publikum er aktivt deltagende – og alle får afprøvet sider af sig selv, som de ikke er vant til. Efter at have været igennem en Poetry Slam Workshop, så vil de fleste have fået en mere legende tilgang til sproget, de vil have forbedret deres oratoriske evner og måske have fået et nyt blik for hvad det er der konstituerer den mundtlige litteraturs genrer. Vi mener at alle aldre kan dyrke Poetry Slam – men vi har bedst erfaring med udskolingen og gymnasiet – og man bliver aldrig for gammel til det …

Masser af skrive- og taleøvelser
I vores workshop kommer vi både med dybsindige og gakkede eksempler på hvad genren kan, vi deler ud af vores staldtips – både dem til indhold, men også dem til fremførsel – og vi har remedierne med, så vi samme dag kører et fuldt Poetry Slam med alle deltagere.

For de få og de mange, de unge og de gamle
Vi ser helst at der er mellem 80 og 120 elever / studerende – men vi har også prøvet at køre workshops for seks personer – og for 230 elever. Rent skemateknisk er det ikke noget problem, skolen eller institutionen skal bare stille seks timer til rådighed og sørge for at der er en lærer til hver klasse (det behøver ikke være en dansklærer), så kan vi selv komme med lydudstyr, pointmapper, inspirationsbøger og undervisingsmateriale. En almindelig workshop varer en skoledag, dvs. seks lektioner – men vi kommer også gerne ud og kører en almindelig morgensamling (showcase) på 45 minutter

Dagens gang i en workshop

Planen her kan selvfølgelig varieres efter jeres behov.

Første del, ca. 90 minutter          
Showcase med Poetry Slam, hvor dagens to slammere battler mod hinanden gennem tre runder – og publikum stemmer. Dette krydres med historier og anekdoter om historien bag genren, genredefinerende træk og livet som aktiv SpokenWord kunstner. Desuden tilføjes flere mundtlige og skriftlige aktiviteter, hvor eleverne skal søge at forstærke deres performative udtryk.

Hvis det er et ønske fra skolens side, så kan den første del tematiseres i samarbejde med jer – og vi kan også tage udgangspunkt i nogle tekster fra danske forfattere, som I kan bruge efter workshoppen.

Anden del,  ca. 90 – 120 minutter         
Skriveworkshop med aktiv coaching. Eleverne guides igennem to timers fællesskrivning, hvor hver elev prøver at skrive en tekst. Dagens undervisere hjælper og inspirerer eleverne, med hjælp fra andre lærere på stedet. Vi hjælper hver elev med udgangspunkt i elevens egen ønsker og udkast til tekst. I slutningen af skrivetiden, prøver vi at finde tre elever fra hvert hold eller klasse, som har lyst til at slamme i dagens afsluttende Poetry Slam-show. Her kan det være et godt afbræk i hverdagen, hvis man inddeler elevflokken i nye hold; fek.s drenge mod piger, de lave mod de høje eller andre interessante inddelinger.

Tredje del, ca. 60 – 90 minutter        
Afsluttende oplæsning i klassernes og derefter fælles Poetry Slam Show med dommermapper hos publikum og hele ”svineriet”. Her er der høj stemning, godt humør og masser af spritnye ord og vild lyrik fra skolens elever, kyndigt styret af dagens to slammere!

Priser

Vores priser er vejledende, så skriv eller ring hvis I har andre ønsker. Idéer til tematisering, øvelser, varighed...

HELDAGSWORKSHOP

En heldagsworkshop med to poetry slammere, som giver et Poetry Slam show, kommer med masser af fif og praktiske øvelser, hjælper eleverne med at skrive – og som til sidst er MC´s for skolens eget Poetry Slam! En heldgasworkshop fungerer bedst hvis der er mere end 60 elever – og vi har undervist helt op til 300 elever på én gang.

Pris: 9.995.-

+ transport tur/retur (Statens takt el. billetpåris)

SHOWCASE

Få besøg af en enkelt poetry slammer, som kommer og giver en introduktion til Poetry Slam. Med eksempler på poetry slam, fif og skriveøvelser til det videre arbejde, som I så selv står for. Besøget kan vare mellem 45 til 90 minutter, alt efter hvad der passer jer.

Pris: 3.500.-

+ transport tur/retur (Statens takst eller billetpris)

Presse og booking

Har I spørgsmål til tematisering, varighed, uge-priser eller andet, så skriv endelig...

Pressen skriver…

"

…hvis du var så uheldig at bruge din aften noget som helst andet sted end Lobby i Århus lørdag aften d. 4/9 2010, for dér blev der, i hvert fald for mit vedkommende, for alvor sprængt hul i kedsomhedens mur. Denne aften må have været noget af den sjoveste og mest levende crazyness, jeg længe har oplevet. Tænk at noget så svært tilgængeligt som spontanitet…kan arrangeres!! Finten er selvfølgelig, at Poetry Slamming som koncept er en hyldest til det skøre, skæve, smukke og overraskende, hvilket både bliver federe og sejere, når de folk, der stiller sig op på scenen ved mikrofonen, faktisk har en god portion kunstnerisk talent at have præstationen i.

Her er en udsendelse fra DR om en af vores wordshops på Nykøbing Gymnsium:

Hør evt. her lidt mere om Poetry Slam, et indslag fra Radio Diablo:

Hør her en samtale om genren med et par eksempler – lavet af Kristian Wraae Nielsen fra Syddansk universitet.

Skal du bruge billeder til en hjemmeside eller avisen, så er der nogen her.

Booking

Udfyld formularen her, så kontakter vi dig – eller du kan ringe til Emil Nygaard på telefon: 26 18 52 69

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Skriv gerne dit mobilnummer, så vi kan kontakte dig ved. evt. aflysning eller lignende

    Din besked

    Vi har blandt andet afholdt WordShops sammen med…