POETRY SLAM & PROTESTPOESI

// VÆR DIN EGEN POLITISKE PLATFORM //

OBS: Status, januar 2019: 6 ud af 10 tilskudsberettigede workshops tilbage.

I ”poetry slam & protestpoesi” (P&P) inspireres eleverne af levende, nutidig, mundtlig poesi. Sammen med professionelle poetry slammere, skriver og performer de personlige, provokerende og politiske digte. I P&P sætter PSFyn.dk fokus på mundtlig poesi og performance som platform. De unges mundtlige og billedsproglige bevidsthed skærpes om modbilledets transformerende kraft i en politisk centraliseringstid. De får værktøjerne til at udtrykke personlige følelser og holdninger, så de fænger, inspirerer og skaber nye fællesskaber.

poesi3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4445719051_0d63302190_z
247963_209268455777255_4159703_n

Workshop

P&P er for 8. til 10. klasse (inkl. efterskole). På hver deltagende skole afholdes en dagsworkshop med to slam-digtere, der ender med et poetry slam på skolen, hvor dagens vinder inviteres til en finale-event på Spoken Word-festivalen i Odense 2019. På festivalen dyster skolerne med et glimt i øjet om hvem der har de poetiske bukser på. Målet er ikke finalen, men for den enkelte elev at finde sin egen stemme og sætte sine holdninger i spil med den alvor der ligger i at tage sig selv seriøst, møde sine holdninger med selvværd frem for ironi og sætte dem i spil på en autentisk, kunstnerisk scene uden for skole-verdenen. Forhåbentlig finder de også nye fællesskaber gennem formen, indholdet og konkurrencen.

Tilskudspris og tilmelding

P&P er støttet af Statens Kunstfond, hvilket muliggør at skolen kan få en heldagsworkshop med to slammere for kun 2.500.– (+ transport). Alle workshops skal afholdes i skoleåret 2018/19 og inden udgangen af maj 2019. De varetages af professionelle poetry slammere med undervisningserfaring og opbygningen er som udgangspunkt tre moduler á 90 minutters varighed, hvori eleverne både oplever et poetry slam, laver kreati-ve skriveøvelser med målrettet individuel skrivehjælp og et afsluttende slamshow for alle.

Interesseret? Tilmeld skolen eller hør mere via formularen herunder – eller send en mail til mail@psfyn.dk

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Skriv gerne dit mobilnummer, så vi kan kontakte dig ved. evt. aflysning eller lignende

    Din besked