Litteratour 2015 byder på slam med Kim Linnet, Vagn Remme og Nikolaj Johansen m. fl.

Litteratour er en selvstændig organisation under Dansk Forfatterforening, der gennem de sidste par år har været rundt i sommerlandet for at præsentere dansk litteratur i al sin bredde. Der er tale om et nyt initiativ, som startede i 2013, hvor den mobile forfatterscene indtog det jyske sommerland fra Skagen til Flensborg. I løbet af 2015 vil der udover arrangementet på Skovsgård Gods blive arrangeret oplæsnings – og musikprogrammer på Johannes Larsen Museet, i Storstrømmen, Sønderjylland samt Hornbæk og Helsingør. Et vigtigt formål med Litteratour er at præsentere både landskendte og lokale forfattere og vise borgerne i lokalområderne, at de bor side om side med skrivende folk. På den måde vil vi bidrage til at sætte fokus på litteraturen og de litterære miljøer lokalt.

”Der er tale om en god blanding af lokale og tilrejsende forfattere, som læser op og fortæller om deres bøger. Der vil være noget for enhver smag, uanset om man er til lyrik eller historiske romaner, krimier eller debatbøger. Vi har det hele med på Litteratouren – og vi glæder os enormt til at præsentere en frodig mangfoldighed af dansk litteratur som den tager sig ud lige netop nu,” fortæller Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening.

Arrangementet på Skovgaard Gods omfatter dels et eftermiddagsarrangement hvor der afvikles en Poetry Slam konkurrence for unge digtere / skribenter og dels et aftenarrangement med oplæsning af romanforfattere og lyrikere samt forskellige former for musik.

Skovsgaard Gods er et fredet landbrug som ejes af  Danmarks Naturfredningsforening. Landbruget er økologisk og i tilknytning til Godset er der en række spændende museer omkring livet på landet og i skoven gennem tiderne. Der er også i tilknytning til Skovsgaard Gods en økologisk café og et madmarked, hvor der serveres lækker buffet kl. 18.

Programmet præsenterer lokale- og udenbys navne som Poetry Slam v. Kim Linnet, Vagn Remme og Nikolaj Johansen, musikgruppen Svøbsk, visesangerne Lars Edlund og Birte Lauridsen, forfatterne Josefine Ottesen, Jesper Wung-Sung, Jesper Bugge Kold, Niels Hav og Knud Sørensen…

Skovsgaard Gods

Torsdag d. 6. august

kl. 17:00 Velkomst + intro mm v. Marion Thorning og Karsten Bjarnholt

Kl. 17:05-17:50 Poetry Slam v. Kim Linnet, Vagn Remme og Nikolaj Johansen

Kl. 18:00 Spisning i cafeen – ingen optræden men annoncering af

efterfølgende program v. Thomas Boje

Kl. 18:45 – 19:00 Musikgruppen Svøbsk

Kl. 19:00 – 19:05 Velkomst v. Karsten Bjarnholt

Kl. 19:05 – 19:20 Forfatter Josefine Ottesen

Kl. 19:25 – 19:40 Forfatter Jesper Wung-Sung

Kl. 19:45 – 19:55 Sang og spil v. spillemand Lars Edlund og

sanger Birte Lauridsen

Kl. 20:05 – 20:20 Forfatter Jesper Bugge Kold

Kl. 20:25 – 20:35 Sang og spil v. spillemand Lars Edlund og

sanger Birte Lauridsen

Kl. 20:40 – 20:55 Forfatter Niels Hav

Kl. 21:00 – 21:15 Forfatter Knud Sørensen

Kl. 21:20 – 21:45 Musikgruppen Svøbsk

Kl. Ca. 21:45 Afslutning v. Karsten Bjarnholt

Arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen, Langelands Kommune og Dansk Forfatterforening.