Poesi – nu med podcasting!

Vi har set dig. Siddende der med din iPod, febrilsk savlende fordi du kun kunne finde remix udgaven af “Thomas Buttenschön/Anne Linnets ´står på vindruer´” og den senste piratdownloadede udgave af samtlige “Hell-o-ween” udgivelser. Du manglede noget med substans. Og endnu engang er psfyn.dk i stand til at redde dig. Og vi kan noget de andre ikke kan. Vi ved da godt at DR podcaster. TV2 gør det. Danske forlag gør det. Museer, uddannelsesinstitutioner, m.fl. Mere end et halvt hundrede danske nichepodcastere producerer græsrodsradio om alt fra clairvoyance til sociale medier, katolicisme og fluefiskeri. Men vi er de eneste som lover dig at vi ikke taler i mere end fire minutter. Og fire minutters poesi er ganske enkelt nok til at få din dag op at stå igen, hvis din fynbus er væltet eller nogen har fortalt dig at kærligheden er en illusion. Så skynd dig at få teknikken til at virke og vi vil få dig til at virke også.

Hvis du stadig er lidt usikker på hved det her er, så er her kendte argumenter for og lidt imod:

Fed idé:
1. Det er selvvalgt. En podcast har man selv valgt at downloade og lytte til. Ingen tvinger én til at høre en podcast.

2. Podcastere podcaster som regel af lyst, og det kan man høre. En god podcaster lyder engageret, direkte, personlig, vidende og afslappet og sender via psfyn.dk

3. Pendling bliver mere meningsfyldt med en god podcast i høretelefonerne. At gå rundt med musik som et ”soundtrack til sit liv” er fint, men podcasts er dialog, tale, oplysning, debat osv.

4. Man kan foretage sig andre ting, mens man lytter til podcasts. PC-højttalere er ofte dårlige, og som lytter vil man gerne have sin frihed.

5. De er automatiske – det er først pull (når man vælger podcasten) og så push, hver gang den overføres. Massemedier som radio og tv, plakater og lysreklamer er push. Internettet har givet os medier, som vi selv kan vælge (pull), men flere vælger nu, at få ”pushet”, altså automatisk leveret dét, de har valgt, når der er nyt. Rss gør det muligt. Det sparer tid.

Mega-skod idé:
1. Det er stadig for svært at finde ud af at abonnere på et feed og downloade podcasts.

2. Podcasts skal ned på computerens harddisk, før de kan overføres til afspilleren.

3. Mp3-afspillerne er vidt forskellige at overføre til og betjene.

4. At finde en podcast er som at gå ind i en Blockbuster efter et jordskælv.

5. Der er for mange dårlige, uinteressante, useriøse podcasts – og podcastere.

Så kan du jo ligesom tage stilling på et spinkelt og punktopdelt grundlag – lidt ligesom når man vælger pizza på en burgerbar kl. 04:00. Men vi håber da du er daredevil nok til at prøve – vi lover der ikke er subsoniske sataniske budskaber. Og ni verber i træk.

Vi har oprettet en podcast-kategori, som kun vil indeholde podcasts. Og podcast-kategorien vil have sin egen RSS-Feed, som du kan kopiere ind i dit podcast prgram. Hvis du stadig er i tvivl om hvad det her er for noget nymodens pjat, sådan på det mere tekniske plan, så klik ind på vores podcast side som står under “video” øverst. Der står mere om software og om vores podcast RSS link (det er også ude til højre i sidebaren).

God lytter!