national-poetry-slam_s345x230Poetry Slam er altid en succes i undervisingen – eller som et indslag i personalegruppens årlige team-dag. Alle kan være med, publikum er aktivt deltagende – og alle får afprøvet sider af sig selv som de ikke er vant til. Efter at have været i gennem en Poetry Slam Workshop, så vil de fleste have fået en mere legende tilgang til sproget, de vil have forbedret deres oratoriske evner og måske have fået et nyt blik for hvad der konstituerer den mundtlige litteraturs genrer. Vi mener at alle aldre kan dyrke Poetry Slam – men vi har bedst erfaring med folk fra 7. til 8. klasse og opefter – og man bliver aldrig for gammel til det…

I vores workshop kommer vi både med dybsindige og gakkede eksempler på hvad genren kan, vi deler ud af vores staldtips – både dem til indhold, men også dem til fremførsel – og vi har remedierne med, så vi samme dag kører et fuldt Poetry Slam med alle deltagere.

Vi ser helst at der er mellem 80 og 120 elever / studerende – men vi har også prøvet at køre workshops for seks personer – og for 230 elever. Rent skemateknisk er det ikke noget problem, skolen eller institutionen skal bare stille seks timer til rådighed og sørge for at der er en lærer til hver klasse (det behøver ikke være en dansklærer), så kan vi selv komme med lydudstyr, pointmapper, inspirationsbøger og undervisingsmateriale. En almindelig workshop varer en skoledag, dvs. seks lektioner – men vi kommer også gerne ud og kører en almindelig morgensamling (showcase) på 45 minutter.

Hver WordShop deles i grove træk op således:

Kl. 8:00 til 10:00           
Showcase med Poetry Slam. Dette krydres med historier og anekdoter om historien bag genren, genredefinerende træk og livet som aktiv SpokenWord kunstner. Desuden tilføjes flere mundtlige aktiviteter, hvor eleverne skal søge at forstærke deres performative udtryk.

Kl. 10:00 til 12:00         
Skriveworkshop med aktiv coaching. Eleverne guides igennem to timers fællesskrivning, hvor alle elever skal skrive en tekst.

Kl. 12:00 til 14:00        
Afsluttende oplæsning i klassernes og derefter fælles Poetry Slam Show med dommermapper hos publikum og hele ”svineriet”.

…—^^ PRISER ^^–…

Få besøg af en poetry slammer, som kommer og giver en introduktion til Poetry Slam. Med eksempler og medbragte idéer og øvelser til det videre arbejde.

90 minutter = 1500.-

En heldagsworkshop med to poetry slammere, som giver et Poetry Slam show, kommer med masser af fif og praktiske øvelser, hjælper eleverne med at skrive – og som til sidst er MC´s for skolens eget Poetry Slam!

Tre moduler / heldagsworkshop = 6000.-

OBS! Dette er det samme som vi tilbyder på vores anden hjemmeside, skoleslam.dk

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Hvis du, eller I, har fået mod på at kaste jeres elever for den lyriske løve, så skal I vide at I er i gode hænder. PSFYN.DK har blandt andet afholdt workshops og showcases for:

Århus Festuge
Åbenrå Litteraturfestival
Ålborg Litteraturfestival
Odense Spoken Word Festival
Vejstrup Ungdoms Skole
Tingagerskolen
Gudme Skole
Vestre Skole
Nykøbing Katedralskole
Næstved Gymnasium
Haslev Gymnasium
Åbenrå Businesscollege
Odense Lærerseminarium
Vester Åby Friskole
…og mange flere.

Klip fra presseomtale omkring Poetry Slam:

…hvis du var så uheldig at bruge din aften noget som helst andet sted end Lobby i Århus lørdag aften d. 4/9 2010, for dér blev der, i hvert fald for mit vedkommende, for alvor sprængt hul i kedsomhedens mur. Denne aften må have været noget af den sjoveste og mest levende crazyness, jeg længe har oplevet. Tænk at noget så svært tilgængeligt som spontanitet…kan arrangeres!! Finten er selvfølgelig, at Poetry Slamming som koncept er en hyldest til det skøre, skæve, smukke og overraskende, hvilket både bliver federe og sejere, når de folk, der stiller sig op på scenen ved mikrofonen, faktisk har en god portion kunstnerisk talent at have præstationen i.

Her er en udsendelse fra DR om en af vores wordshops på Nykøbing Gymnsium:
[podcast]http://psfyn.dk/wp-content/uploads/2010/03/psfynidr.mp3[/podcast]

Hør evt. her lidt mere om Poetry Slam, et indslag fra Radio Diablo:
[podcast]http://psfyn.dk/wp-content/uploads/2008/05/radio-diablo.mp3[/podcast]

Hør her en samtale om genren med et par eksempler – lavet af Kristian Wraae Nielsen fra Syddansk universitet.
[podcast]http://psfyn.dk/wp-content/uploads/slam_med-op-og-nedlaeg.mp3[/podcast]

Projektet er blevet til en realitet takket være støtte fra Svendborg Sparekasse og Tuborgfondet.

Leave a Reply