OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DELTAGENDE GYMNASIER i GYMANSIEMESTERSKABET:
Nordfyns Gymnasium
HF Flow, Odense
Midtfyns Gymnasium
Mulernes Legatskole
Svendborg Gymnasium

Finalen afholdes d. 29. april på Studenterhuset i Odense
Kl. 20:00 – 22:00
Entré: 30 DKK

PSFyn.dk (PoetrySlamFyn), har netop fået tilskud fra huskunstnerordningen og vi har derfor et rigtig godt tilbud til jer: jeres gymnaisum kan få en workshop med 75% rabat og samtidig kan de bedste unge poeter deltage i Odense Spoken Word festivals  gymnasiemesterskab i Poetry Slam 2017!

Workshop / showvase i Poetry Slam med kulturstøtte
PSFyn har bred workshops erfaring. Vi har workshops til folkeskoler, efterskoler og lærerseminarier – og gymnasier. Sammen med Spoken Word Festivalen i Odense har vi nu stablet et  ægte U20-mesterskab på benene, altså et Poetry Slam kun for unge. Fordi de unge ofte har noget på hjerte og er fede at opleve på en scene.

Takket være tilsagn fra Statens Huskunstnerordning, så har vi nu mulighed for at føre vores vision ud i livet og sammen med de fynske ungdomssuddannelser (det er altså ikke kun gymnasier) kan vi komme til at opleve  det første U20 Poetry Slam mesterskab, uden at det belaster økonomien væsentligt.

Sproget lever ikke kun i computeren
Selve talesproget og det levende ord er mediet for projektet. Det er i kombinationen af lydliggjort skriftsprog, fortolkende optræden og publikum at Poetry Slam lever; når ord løftes fra papiret og genopstår i et sanseligt nu, når de lader sig lyde i en performativ fremførelse, foran et medlevende publikum. Dét er poetry slam!
Idéen er at sproget ikke kun er et fint og fejlfrit værktøj til aflevering af opgaver i gymnasiet, det er også en modalitet som kan inspirere, skabe, forundre og forandre verden. De studerende skal erfare, at sproget er mere end ordklasser og grammatik; det er også volumen, allegorier og metaforer. Og når sproget møder scenen og den fremførende krop, opstår et medie i sin egen ret.
4552091482_65cb2a7769_z

Workshops fra 1½ time til 3 timer – gerne med et tema / pensumtekster
Vores idé er at komme med en workshop / showcase hos jer, hvor de studerende kan opleve Poetry Slam og reflektere over det levende ord – og samtale med med os om, hvordan de selv kan bevæge sig fra at konsumere til at producere kultur. Med dette udgangspunkt, så bliver det levende ord både lyrik, rap, sang, samtale, comedybårne pointer og essayistiske betragtninger fra deres ungdomsliv nu og her.
Hvis I skulle have lyst til at få et tema ind i vores workshops, f.eks. ved at inddrage litteratur fra Caspar Eric, Dan Turell, Per Højholt eller andre – så tager vi imod med kyshånd; vi kan godt lide at samarbejde om indholdet og kvalificere årets pensum.
Vores workshops kan nemt justeres, så de passer til jeres skema – det kan være fra én klasse til en hel årgang, og det kan være 1½ time til en hel dag; det bestemmer I – og det er samme pris.

a

Et slam som Kultur Event på jeres gymnasium
I samarbejde med jeres gymnasiums elevforening eller kulturudvalg, vil vi gerne stable et “rigtigt” Poetry Slam show på benene, enten på gymnasiet eller i jeres by.
Det danske Poetry Slam miljø er nemlig et levende og åbent miljø med ligesindede, hvor de studerende med hang til ord kan få lov til at nørde deres interesse i et fællesskab, som er mere socialt givende end skriveriet bag skrivebordet.

Finale ultimo maj 2017 i samarbejde med Odense Spoken Word Festival
I samarbejde med Odense Spoken Word Festival 2017 bliver hvert gymnasium inviteret til den store finale-event i Odense, hvor vi skal finde Fyns mest poetiske studerende. Vi lover, at det bliver både stort og godt!

…hvad med prisen?
Takket være støtte fra Huskunstnerordningen, så kan vi tilbyde en workshop med TO slammere i 1½ – 6 timer for 1500.-. Vi kan undervise alt fra 30 – 200 elever på samme tid og alle vores undervisere har flere års erfaring med både Poetry Slam, skrivning og undervisning.

Kontakt os så snart du kan
Hvis du synes, det her lyder som en spændende idé, så tøv ikke med at skrive eller ringe til os – vi glæder os til at høre fra dig.

Jo før du skriver, jo bedre kan du bestemme den bedste dato – og alle workshops skal være afholdt inden udgangen af maj 2017.

De bedste hilsner,

PSFyn.dk

Kontakt os vi formularen herunder eller:
mail@psfyn.dk
eller ring til Emil på 26 18 52 69

Årets undervisere:
// Emil Nygaard // Nikolaj Johansen // Kim Linnet // Vagn Remme // Kåre Wangel // Frank Langmack // Mona Johansen //

 

KONTAKTFORMULAR:

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Skriv gerne dit mobilnummer, så vi kan kontakte dig ved. evt. aflysning eller lignende

Din besked

Dette projekt er støttet af:
statens-kunstraad-logo

 

 

 

013a1cd